Αναρτήθηκε στις:27-11-19 16:19

Ερώτηση Ράνιας Γκίζα για το Διοικητήριο Άρτας


Η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Ράνια Γκίζα, κατέθεσε ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη σχετικά με το Διοικητήριο Άρτας καθώς και για τους πόρους που έλαβε η Περιφέρεια από την κεντρική διοίκηση. Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Για το Διοικητήριο Άρτας


1) Κύριε Περιφερειάρχη, σε πρόσφατες δηλώσεις σας στα μέσα ενημέρωσης αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανακοινώσατε ότι προχωρά η παραχώρηση 10 στρεμμάτων του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ» για την ανέγερση Διοικητηρίου στην Άρτα.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, που γίνεται ακόμη καλύτερη εάν ισχύει αυτό που πρόσφατα δήλωσε σε τοπική εκπομπή ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας, κ. Βασίλειος Ψαθάς, ότι τα υπό παραχώρηση στρέμματα είναι 15.

Αυτή είναι η ερώτηση: Τελικά είναι 10 ή 15 τα στρέμματα; Η διαφορά είναι σημαντική - είναι η μέρα με τη νύχτα, καθώς η προσαύξηση κατά 50% της παραχωρούμενης έκτασης του στρατοπέδου μαζί με το διατηρητέο κτίριο, αυξάνει αντίστοιχα τον διαθέσιμο χώρο αλλά και τις δυνατότητες του νέου Διοικητηρίου.

2) Η δεύτερη ερώτηση, στο ίδιο θέμα, κ. Περιφερειάρχη, είναι ουσιαστικά συνέχεια της πρώτης. Πριν δυο εβδομάδες, στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020, εγκρίθηκε ποσό 1.000.000 €, για την κατασκευή του Διοικητηρίου. Προφανώς αυτά τα χρήματα προορίζονται για την εκπόνηση της μελέτης.

Τι σχεδιάζετε ακριβώς; Η μελέτη θα περιλαμβάνει τη στέγαση όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην Άρτα ή μόνο των υπηρεσιών που σήμερα στεγάζονται στο κτίριο της Νομαρχίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκ της θέσεως σας, γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που στεγάζονται σε διάφορα κτίρια, διάσπαρτα στην πόλη, με ενοίκιο. Αντιγράφω από το site της Π.Ε. Άρτας:

- Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, στην οδό Ταγματάρχη Παπακώστα, στο ιστορικό Γεφύρι της Άρτας

- Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην Περιφερειακή Οδό

- Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στην οδό Φλέμινγκ, δίπλα στον Περιφερειακό

- Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, επίσης στη Φλέμινγκ

- Διεύθυνση Ανάπτυξης, στην οδό Αμβρακίας, στην άλλη άκρη της πόλης

- Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στην Κοσμά Αιτωλού, πίσω από τον ΟΤΕ

Το ερώτημα είναι: Θα στεγασθούν όλες οι Υπηρεσίες στο νέο Διοικητήριο ή θα παραμείνουν εκτός κ’ στο ενοίκιο;

Για πόρους της Περιφέρειας από κεντρική διοίκηση


Κύριε Περιφερειάρχη, επειδή είμαστε στην αρχή της 4ετούς περιφερειακής μας θητείας αλλά και στην αρχή μια νέας Κυβερνητικής θητείας και με αφορμή την κατάθεση, από την Κυβέρνηση, του προσχεδίου Προϋπολογισμού του 2020, θα ήθελα να ρωτήσω:

Πόσα ήταν τα χρήματα, που πήρε, από την κεντρική διοίκηση, η Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την προηγούμενη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου 2014-2019, αλλά και κατά την ακόμη πιο προηγούμενη 2010-2014.

Για να σχεδιάσουμε μελλοντικές ενέργειες και να αποφασίσουμε σημαντικές αναπτυξιακές δράσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την περιφέρεια μας χρειάζεται να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, για την πορεία χρηματοδότησης της Ηπείρου μέχρι τώρα, αλλά και για τους επόμενους μήνες και χρόνια που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε τους πολίτες αυτού του τόπου.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ