Αναρτήθηκε στις:05-12-19 13:51

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου


Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: (Επικύρωση αποφάσεων 6ου/2019 Πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου)

1. Τροποποίηση της από 20-12-2018 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ζαγορίου και της Περιφέρειας Ηπείρου για το έργο «Δαπάνες δωδεκάμηνης λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Αγάπιος Τόλης» προϋπολογισμού 15.000,00€ ως προ του χρόνο διάρκειας ισχύος αυτής.

2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της μεταξύ της Περιφέρειας και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «του έργου «Αποκατάσταση Ι.Ν Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Μηνά Ζαγορίου), προϋπολογισμού 40.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Σωστικές εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Γρανίτσας, Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 24.800,00 (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση βοηθητικού κτιρίου & χαγιατιού Ι.Ν Αγίας Τριάδος Καβαλλαρίου», προϋπολογισμού 18.500,00 ευρώ. (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζηρού για την εκτέλεση τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Αποκατάσταση οδικού δικτύου και κατασκευή τεχνικών εντός του οικισμού Τ.Κ Παπαδατών για την προστασία οδών και παρακείμενων κατοικιών από πλημμύρες», προϋπολογισμού 15.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου/ΠΕ Πρέβεζας, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ασφαλτόστρωση δρόμου εντός οικισμού Γορίτσας στην περιοχή προς τον κάμπο Κουτσελιού», προϋπολογισμού 79.200,00 ευρώ (με ΦΠΑ), και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου

7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Αχέροντα Γλυκής για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια Η/Μ υλικών και αντλητικού συγκροτήματος κεντρικού αντλιοστασίου του ΤΟΕΒ Αχέροντα-Γλυκή», προϋπολογισμού 24.800,00Ευρώ (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Μεταφορά δικτύων ΔΕΥΑΙ» της Πράξης «Εργασίες έργου Οδός Σταύρου Νιάρχου», και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

9. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας και του Δήμου Αρταίων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων 250 θέσεων στο γήπεδο Γραμμενίτσας, 150 θέσεων στο γήπεδο Καμπής και 150 θέσεων στο γήπεδο Καλαμιάς» προϋπολογισμού 54.560,00 € ( με ΦΠΑ),και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου

10. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α 1): «Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 31.000 σε 49.000 ορνίθια κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Πετσαλίου Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΒΡΑΝΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

11. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (καηηγοπία Α2, ομάδα 9η, α/α 125): «Κινητή μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο Τ.Κ. Αργυρότοπου του Δήμου Ηγουμενίτσας,». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

12. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η): «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 28.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Νεοχωρίου, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι είναι ο Μιχαήλ Τσιγάρας. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

13. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορία Α2, ομάδα 10η & 9η, α/α 05): «Τροποποίηση ΑΕΠΟ Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοέλαια- βιορευστά, με αύξηση ισχύος από 0,1 σε 1 MW, η οποία θα εγκατασταθεί σε αγροτεμάχιο στη θέση «ΤΣΑΠΕΛΑ» αρ. τεμ. 224, Τ.Κ. Σπαθαρέων, του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Χαράλαμπος Λέκκας. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

14. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α 1): «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 45.000 πτηνών πάχυνσης, με υδρογεώτρηση, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Βάλτος», της Τ.Κ. Κωστακιών του Δ. Αρταίων (υπαγωγή στην οδηγία IED)». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η Ελευθερία Κατσινίκα του Ηρακλή. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

15. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η): «Αύξηση δυναμικότητας πτηνοτροφικής μονάδας, από 26.000 πτηνά πάχυνσης σε 44.000 πτηνά, εγκατεστημένη στη θέση «Μεσοβούνι», της Τ.Κ. Πετραλώνων, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «Λιούρης Βασίλειος & Θεοχάρης Ο.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img