Αναρτήθηκε στις:10-01-20 01:06

Στο Χανόπουλο η δομή φιλοξενίας προσφύγων


Στο Χανόπουλο Άρτας, τελικά, θα δημιουργηθεί η δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή υπουργών, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη.

Η έκταση στο Χανόπουλο είναι ιδιωτική και έχει συμφωνηθεί μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων και του ιδιώτη η μίσθωσή της. Το νέο κέντρο θα έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 1500 ατόμων και η συνολική έκτασή του ανέρχεται σε 50 στρέμματα. Οι πρόσφυγες-μετανάστες θα έχουν την δυνατότητα να βγαίνουν από τη δομή αλλά θα πρέπει να επιστρέφουν συγκεκριμένη ώρα.

Ο Δήμαρχος Αρταίων αρκετά ενοχλημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης σε καυστική δήλωσή του ανέφερε «Στη σημερινή σύσκεψη που μας κάλεσαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ήμουν κατηγορηματικά αντίθετος στη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στην Άρτα. Ανέπτυξα τα επιχειρήματά μου λεπτομερώς. Μας ανακοίνωσαν την δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών σε ιδιωτική έκταση 50 στρεμμάτων (στην περιοχή Χανόπουλο, Ρόκκα, Καλαμιά) με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 μεταναστών. Μπορώ να κατανοήσω την αναγκαιότητα υπό συνθήκες πίεσης, να φιλοξενηθούν σε ιδιωτικό χώρο 400 μετανάστες - δηλαδή το 1% του Δήμου μας. Αλλά είμαι αντίθετος στο να δημιουργηθεί «μια πόλη μέσα στην πόλη», φέρνοντάς μας 1.500 μετανάστες σε μια ήδη επιβαρυμένη από μετανάστες, περιοχή. Όσοι με την ευθυνοφοβία τους ή την αδιαφορία τους για τον λαό της Άρτας αποδυναμώνουν αυτά τα επιχειρήματα της κοινής λογικής που εξέθεσα σήμερα, ή με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους που καλλιέργησαν το προηγούμενο διάστημα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας βγουν στον Αρτινό λαό να τον πείσουν. Γιατί εγώ ένα τέτοιο λάθος δεν θα το στηρίξω».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ