Αναρτήθηκε στις:28-05-20 22:22

ΟΝΝΕΔ Άρτας: Σημαντικές οι ζημιές από τη χαλαζόπτωση στα χωριά του κάμπου


Σε ολοσχερή καταστροφή της παραγωγής των ακτινιδίων, των εσπεριδοειδών, αλλά και άλλων καλλιεργειών, οδήγησε η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που σε μερικές περιπτώσεις το μέγεθος ήταν ίσο με του καρυδιού, η οποία έπληξε τον κάμπο της Άρτας. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω περιοχή είναι από τις δυναμικότερες του κάμπου της Άρτας, στην καλλιέργεια ακτινιδίου.

Τα προβλήματα και οι συνέπειες της καταστροφής είναι τόσο μεγάλες, που όλοι συμφωνούν ότι δυναμιτίζουν την τοπική οικονομία, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό, για να μην πούμε σε αποκλειστικό βαθμό, στον πρωτογενή τομέα, που τα τελευταία χρόνια έχει σαν ναυαρχίδα του την παραγωγή ακτινιδίου, η ποιότητα του οποίου αναγνωρίζεται και διεθνώς.

Η ΟΝΝΕΔ Άρτας κάνοντας πράξη, τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα βρίσκετε στο πλευρό τους, αναγνωρίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, αναδεικνύεται ως ένας από τους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ζητά την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την αποστολή κλιμακίου, ώστε να διαπιστώσει της ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πρέπει να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών αλλά και η δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών, ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ