Αναρτήθηκε στις:04-08-20 12:50

Επίσκεψη στις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Κομποτίου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 31/7/2020 στις 12:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Κομποτίου, η Ανοιχτή Εκδήλωση με θέμα: «Επίσκεψη των Εκσυγχρονισμένων Εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου Κομποτίου» του έργου GREAT SUN, που υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC “Greece - Albania 2014-2020”.

Στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες τα αποτελέσματα των εργασιών υποδομής ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σχολείου, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλες τις παρεμβάσεις ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι ενέργειες που έλαβαν χώρα.

Συγκεκριμένα την παρουσίαση του έργου πραγματοποίησε ο κ. Ηλίας Σερβετάς προϊστάμενος του τμήματος προγραμματισμού οργάνωσης και πληροφορικής του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ενώ τα αποτελέσματα των εργασιών υποδομής ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου παρουσιάστηκαν από τον κ. Παντελή Σβεντζούρη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό – Ενεργειακό Επιθεωρητή. Τέλος, ο κ. Χρήστος Θεοχάρης προϊστάμενος τεχνικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων, του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ξενάγησε τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του Σχολείου.


Το έργο GREAT SUN στοχεύει στη προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς σε υφιστάμενα κτήρια και ειδικά του δημόσιου τομέα. Έναν στόχο που ο Δήμος Νικολάου Σκουφά κατάφερε να πετύχει μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Κομποτίου.

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά εκτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών έργων και έργων ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Ειδικά, στο πρόγραμμα των διακρατικών έργων, πέραν του έργου GREAT SUN που αποτελεί μια σημαντική διασυνοριακή πρωτοβουλία, που άπτεται του τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς σε υφιστάμενα κτήρια και ειδικά του δημόσιου τομέα, υλοποιούνται παράλληλα άλλα δύο σημαντικά έργα.


Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά στα κτήρια του Δημοτικού Σχολείου Πέτα, του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου και του Νηπιαγωγείου Νεοχωρίου.

Αποτελεί ισχυρή βούληση της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η υλοποίηση όλων των εγκεκριμένων έργων, συγχρηματοδοτούμενων και μη στα οποία συμμετέχει ο Δήμος, να προχωρήσει απρόσκοπτα και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε να διασφαλιστούν και να αξιοποιηθούν στο 100% οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία να γίνουν άμεσα ορατά.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ