Αναρτήθηκε στις:29-09-20 09:53

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού Κωστακιών του Δ. Αρταίων


Της Ειρήνης ΚατσούλαΜε μια λιτή εκδήλωση, λόγω των αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού Κωστακιών του Δ. Αρταίων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο παιδικό σταθμό, πλήρως εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα για τη λειτουργία του. Ο νέος παιδικός σταθμός κατασκευάστηκε στο χώρο όπου πριν λειτουργούσε το Πνευματικό Κέντρο Κωστακιών και αποτελεί ένα στολίδι για τους Κωστακιούς. Ο σταθμός φέτος θα λειτουργήσει ως Παιδικός, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνουν οι κατάλληλες προσπάθειες και ενέργειες, ώστε από του χρόνου να λειτουργεί και ως Βρεφονηπιακός Σταθμός. Όσον αφορά το προσωπικό που στελεχώνει το νέο Παιδικό Σταθμό, να επισημάνουμε ότι πρόκειται για τρεις βρεφονηπιοκόμους που πριν στελέχωναν τον Παιδικό Σταθμό της Ράχης, ο οποίος, ως γνωστόν, έκλεισε και δεδομένης της ευκαιρίας, το προσωπικό του μεταφέρθηκε στο νέο Παιδικό Σταθμό Κωστακιών, που ξεκινάει τη λειτουργία του με δέκα περίπου μικρούς μαθητές.

Το παρών έδωσαν φορείς τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από την Αντιπολίτευση του Δήμου Αρταίων, το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου με επικεφαλής την κα Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια, καθώς και ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Πατήλας. Την καθιερωμένη στα εγκαίνια κορδέλα έκοψαν ο Δήμαρχος Αρταίων με τον κ. Γκόκα και τον κ. Χρηστούλη, αφού πρώτα τελέστηκε ο αγιασμός.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για ένα Παιδικό Σταθμό κόσμημα για τους Κωστακιούς, αλλά και για την Άρτα. Την επόμενη χρονιά σκοπεύουμε να λειτουργήσει και ως Βρεφικός Σταθμός. Είμαστε ο πρώτος Δήμος που σε υφιστάμενο κτίριο δημιουργήσαμε Παιδικό Σταθμό, βάσει υπουργικής απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης που ήθελε να δημιουργήσει παιδικούς σταθμούς σε υπάρχοντα κτίρια. Εμείς ως Δημοτική Αρχή είχαμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή της μετατροπής του Πνευματικού Κέντρου των Κωστακιών σε Παιδικό Σταθμό, οπότε οι ενέργειές μας συνέπεσαν χρονικά με την υπουργική απόφαση και το πρόγραμμα που είχε αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά κι έτσι χρηματοδοτηθήκαμε και από το κράτος. Είμαστε λοιπόν ο πρώτος Δήμος που μετέτρεψε υφιστάμενο κτίριο σε Παιδικό Σταθμό, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και ως Βρεφικός Σταθμός. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και όλους τους αρμόδιους φορείς για την αγαστή συνεργασία τους και την πολύτιμη βοήθειά τους και να γνωρίζετε ότι παραδίδουμε στους δημότες έναν Παιδικό- Βρεφονηπιακό Σταθμό πρότυπο για την περιοχή μας».

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι σημαντικές κτιριακές παρεμβάσεις θα λάβουν χώρα σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Αρταίων στο επόμενο διάστημα, αφού, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π, Σωτήρης Χρηστούλης, εκκρεμεί μια εργολαβία περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για κτιριακές παρεμβάσεις σε όλους του παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου μας μετά από τα προβλήματα και τις ελλείψεις που έχει καταγράψει όλο το προηγούμενο διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων. Ο ανάδοχος για την εργολαβία έχει οριστεί και άμεσα θα υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσουν οι εργασίες.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ