Αναρτήθηκε στις:14-11-20 16:12

Αναφορά Γεροβασίλη σχετικά με επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας


Αναφορά με θέμα «Επιτακτική η ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων λόγω του δεύτερου οριζόντιου "lockdown"» προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε την Παρασκευή 13.11.2020 η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, επισυνάπτοντας σχετική Επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας.

Η βουλευτής Άρτας ζητά από τον υπουργούς την άμεση εξέταση της Επιστολής, απάντησή της και ενημέρωση για τις σχετικές ενέργειές τους.

Ακολουθεί η κατατεθείσα αναφορά:


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


Θέμα: «Επιτακτική η ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων λόγω του δεύτερου οριζόντιου ‘‘lockdown’’»



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γεροβασίλη Όλγα καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την με αρ. πρωτ. 1039/12.11.2020 Επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας με θέμα “Επιτακτική η ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων”, με την οποία αναδεικνύεται η ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, προτείνεται δέσμη καίριων παρεμβάσεων και μέτρων στήριξης, όπως μεταξύ άλλων απόσυρση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, απαλλαγή από φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές, εργοδοτικές εισφορές για το επόμενο εξάμηνο, πάγωμα πληρωμών (δανείων, ενοικίων, υποχρεώσεων προς ΟΤΑ κλπ) ή επιδότηση υποχρεώσεων των πληττόμενων επιχειρήσεων, λειτουργικό σχέδιο για παράταση πληρωμής επιταγών, έγκαιρη καταβολή επιδομάτων, επιδότηση διατήρησης προσωπικού, θεσμοθέτηση επιχειρηματικού ακατάσχετου, αναστολή πληρωμής των ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των 120 δόσεων, πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής για όλους τους εμπορικούς και επαγγελματικούς κλάδους, διεύρυνση επιδοτούμενων ΚΑΔ, μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, εξασφάλιση μη διακοπής ηλεκτροδότησης πληττόμενων επιχειρήσεων και άλλα.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img