Αναρτήθηκε στις:19-01-21 13:51

Μοναδική ευκαιρία για τουρισμό έχει η «πράσινη» από κορωνοϊό Ήπειρος!


Μέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών, αλλά και με βεβαρημένο το γενικότερο κλίμα λόγω της πανδημίας, υπήρξε μια είδηση που γενικά «πέρασε στα ψιλά», όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα.

Την ώρα λοιπόν που ο κορωνοϊός καλπάζει σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε πάρα πολλές χώρες του πλανήτη, βελτιωμένη είναι η εικόνα της Ελλάδας (όπως και της Φινλανδίας) αναφορικά με τη διασπορά του κορωνοϊού, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε το ευρωπαϊκό CDC για τις 14 ημέρες που προηγήθηκαν της 14ης Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ένωσης βρίσκεται στο «κόκκινο» (κατηγορία υψηλού κινδύνου που προκύπτει αν τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι 50 ή περισσότερα ανά 100.000 κατοίκους σε συνδυασμό με 4% θετικά τεστ ή αν τα κρούσματα είναι περισσότερα των 150 ανά 100.000 κατοίκους), η Ελλάδα στην πλειονότητά της είναι «κίτρινη», στην καταγραφή του αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, η οποία σε συνδυασμό με το ποσοστό των θετικών τεστ αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Εμείς όμως οι Ηπειρώτες έχουμε έναν επιπλέον λόγο να χαμογελάμε, καθότι η περιοχή μας μαζί με τα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σε ακόμη καλύτερη κατάσταση (με «πράσινη» σήμανση στον σχετικό χάρτη).

Δεδομένου ότι ήδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, και καθώς είναι βέβαιο ότι το καλοκαίρι ο τουρισμός θα σημειώσει ραγδαία άνοδο, η Ήπειρος θα μπορούσε να προβάλλει το συγκριτικό πλεονέκτημά της ως προορισμού που σχεδόν έμεινε αλώβητος από την πανδημία!

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την προσεχή τουριστική περίοδο. Όλη η Ήπειρος, χωρίς αντιπαλότητες τοπικιστικές και επιχειρηματικές, να προβληθεί ως ενιαίος προορισμός για τους Ευρωπαίους τουρίστες (γιατί όχι και από άλλες χώρες του πλανήτη…).

Είτε πρόκειται για τις πανέμορφες παραθαλάσσιες περιοχές με τις υπέροχες παραλίες, είτε για τα υπέροχα βουνά και τους κάμπους, η Ήπειρος, με τα μοναδικά μνημεία πολιτισμού από διάφορες φάσεις της Ιστορίας, τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, τις άρτιες υποδομές σε ξενοδοχεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις εξαιρετικές διατροφικές επιλογές και τα αγνά προϊόντα της, έχει ένα πραγματικά μοναδικό προνόμιο ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Στο χέρι όλων μας (κυρίως όμως όσων έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον τουρισμό αλλά και στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) είναι να κάνουμε την Ήπειρο έναν προορισμό που θα γνωρίσει εκρηκτική τουριστική αύξηση τη φετινή περίοδο, με παρακαταθήκη και για τα επόμενα έτη!

«ΜΑΧΗΤΗΣ»



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ