Αναρτήθηκε στις:23-01-21 16:14

Σε ήρεμο κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Της Ειρήνης ΚατσούλαΣυνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Πληθώρα θεμάτων τέθηκαν επί τάπητος και πολλές διαφορετικές απόψεις ακούστηκαν για αυτά κατά τη συνεδρίαση, ωστόσο αυτή τη φορά επικράτησε ομόνοια κατά τη συνεδρίαση, χωρίς έντονες προστριβές.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το Δήμαρχο Αρταίων να προχωρά σε κάποιες ανακοινώσεις για την πρόοδο έργων στο δήμο μας. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε τα εξής: “Όσον αφορά το Ιστορικό Δημαρχείο, ο εργολάβος ξεκίνησε τις πρώτες του εργασίες, για τις αναπλάσεις στο Κάστρο και την Παρηγορήτισσα ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες από την Παρηγορήτισσα, στο Θεατράκι της Άρτας βγήκε ο ανάδοχος του έργου και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει εκεί τις εργασίες της απομάκρυνσης του κτιρίου που βρίσκεται μπροστά από το μικρό θεατράκι. Όσον αφορά τον κυκλικό κόμβο, ο εργολάβος σε έναν περίπου μήνα θα τελειώσει την εργασία που κάνει πάνω στον άξονα στο δρόμο, ώστε να δώσει τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και μετά να δουλεύει προς την πλευρά της πλατείας Ζέρβα και να ολοκληρώσει το έργο. Είχαμε μια νέα συνάντηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου και θα έχουμε μια άριστη συνεργασία μαζί τους αλλά και με τους τρεις δήμους που βρέχονται από τη λίμνη, και αυτό που συζητήσαμε είναι ότι θα πρέπει να παρθεί μια πρωτοβουλία σε επίπεδο υψηλότερο των δήμων, σε επίπεδο Περιφέρειας, ώστε εν όψει του νέου ΕΣΠΑ αλλά και με το Ταμείο Ανάκαμψης να εκταμιεύσουμε στην άκρη χρήματα μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων (μια παλιά μελέτη ήδη υπάρχει και να προσθέσουμε και νέες προτάσεις), ώστε όλοι μαζί κι όχι μόνο ένας δήμος, να υλοποιήσουμε έργα που θα έχουν μια συνέχεια, δεν θα γίνονται αποσπασματικά μόνο από ένα δήμο, βέβαια για όλα αυτά πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Για το σκοπό αυτό, θα απευθυνθούμε άμεσα είτε στον Αντιπεριφερειάρχη είτε στο Επιμελητήριο Άρτας για συνάντηση για να προωθηθεί το θέμα αυτό”.

Η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια μετέφερε στο ΔΣ το αίτημα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας για στέγαση του συλλόγου, ο οποίος δεν έχει μόνιμη στέγη αν και έχουν περάσει χρόνια ολόκληρα από την ίδρυσή του. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου και μάλιστα για το θέμα αυτό, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας - νιώθοντας ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει σκύψει πάνω από το συγκεκριμένο πρόβλημα για να το λύσει - απέστειλε επίσημη επιστολή προς την Αντιπολίτευση του Δήμου Αρταίων, ώστε να προωθήσει και να αναδείξει περαιτέρω το θέμα με στόχο την άμεση επίλυσή του! Ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε ότι κάνει προσπάθειες για να επιλύσει το πρόβλημα αυτό κι ότι ο χώρος που στεγαζόταν παλιότερα ο Σύλλογος, δίπλα στον Άγιο Δημήτριο, δεν μπορεί να τους δοθεί ξανά τώρα, αφού ο Δήμος Αρταίων στοχεύει στα δημοτικά εκεί κτίρια, μόλις τελειώσει η εργολαβία εκεί, να στεγάσει το ΚΕΠ Υγείας. Ωστόσο, ίσως υπάρχει μια δυνατότητα να χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος χώρος και από άλλους συλλόγους υγείας για δικές τους δράσεις το απόγευμα που θα είναι κλειστό το ΚΕΠ Υγείας. Όσον αφορά την ενοικίαση κάποιου χώρου από το Δήμο Αρταίων, ο Δήμαρχος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν έγκειται στη δικαιοδοσία του φορέα του να προχωρήσει σε τέτοια πράξη. Ωστόσο, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας εκφράζει το παράπονό του στο Μαχητή Άρτας επισημαίνοντας ότι ανάλογη περίπτωση υπήρξε και σε άλλους δήμους της χώρας, όπου εκεί οι δήμοι υπερπήδησαν τα όποια κολλήματα και με καλή θέληση βρήκαν λύση στο αίτημα του δικού τους συλλόγου για στέγαση. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας θα επιδιώξει μια νέα συνάντηση με το Δήμαρχο Αρταίων αυτήν την εβδομάδα για να του καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει με ανάλογες περιπτώσεις σε άλλους δήμους, ώστε να δοθεί επιτέλους μια λύση στο θέμα.

Επιπρόσθετα, συνέχεια στο θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων από τους Παξούς στο ΧΥΤΥ Βλαχέρνας έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων με τη συζήτηση του θέματος με στόχο τη λήψη απόφασης από αυτό, η οποία θα εμποδίζει την υλοποίηση της ήδη ληφθείσας απόφασης. Το ΔΣ Αρταίων αποφάσισε κατά της συγκεκριμένης απόφασης με στόχο να δοθεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η Άρτα και η Βλαχέρνα δεν είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, που θα δέχονται τα απορρίμματα από άλλες περιοχές της χώρας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων δήλωσε ένα ηχηρό ΟΧΙ στο να λαμβάνονται αποφάσεις από την κεντρική εξουσία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας της Άρτας. Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των δήμων και να τείνει ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον, ωστόσο δεν είναι δυνατό για μια μικρή πόλη όπως η Άρτα να μπορεί να δέχεται τα απορρίμματα από άλλες περιοχές, χωρίς καν να ερωτάται για αυτό. Βέβαια, ως γνωστόν, η ήδη ληφθείσα απόφαση από πλευράς κυβέρνησης είναι δύσκολο έως αδύνατο να αλλάξει, αλλά το ΔΣ Αρταίων αποφάσισε να βροντοφωνάξει ένα ηχηρό ΟΧΙ στη συγκεκριμένη απόφαση, ακόμη κι αν αυτό δεν φέρει τα πολυπόθητα αποτελέσματα.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ