Αναρτήθηκε στις:23-02-21 12:11

Kαταγγελία νομαρχιακού τμήματος Άρτας της ΑΔΕΔΥ για τον δήμαρχο Αρταίων


Η επιθυμία κάθε εργαζόμενου για μετακίνηση του σε άλλη υπηρεσία είναι δικαίωμα του



Σε ανακοίνωσή του το νομαρχιακό τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τον δήμαρχο Αρταίων ότι «με μια εντελώς αυταρχική κίνηση, αποφάσισε πάλι μόνος του να μην επιτρέψει σε υπάλληλο του Δήμου να συμμετέχει στην διαδικασία της κινητικότητας». Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα:

«Ο δήμαρχος Αρταίων, για δεύτερη συνεχόμενη φορά και σε αυτόν τον κύκλο κινητικότητας, σε μια εντελώς αυταρχική κίνηση, αποφάσισε πάλι μόνος του να μην επιτρέψει σε υπάλληλο του Δήμου να συμμετέχει στην διαδικασία της κινητικότητας έτσι όπως αυτή καθορίστηκε στο ν. 4440/2016, νόμο που θέσπισε την διαδικασία της κινητικότητας μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου με την βούληση των εργαζόμενων.

Μια διαδικασία που μέχρι κάποιο βαθμό έλυσε τα χέρια των εργαζόμενων και τους απάλλαξε, πάλι ως ένα βαθμό, από το να «φυλάνε κατουρημένες ποδιές» για να πάρουν μια απόσπαση, μια μετάταξη, μια μετάθεση.

Με αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις, που όσο πάει πετσοκόβονται από τις τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού μάλλον «δεν βολεύουν», κάθε εργαζόμενος ( με εξαίρεση τους συναδέλφους Μηχανικούς που όπως φαίνεται είναι σε μια ιδιότυπη εργασιακή «ομηρία») μπορεί να συμμετέχει αν βρει προκηρυγμένη θέση, ανάλογη των προσόντων του.

Αυτή την στιγμή η διαδικασία του παρόντος κύκλου κινητικότητας βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Στο στάδιο αυτό οι υπηρεσίες υποδοχής ζητούν ως οφείλουν από τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι που έχουν γίνει δεκτοί, τα αντίστοιχα υπηρεσιακά του έγγραφα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση και για συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου Αρταίων και ενώ η υπηρεσία υποδοχής (η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Άρτας) είχε ζητήσει από τις 12 /02 /2021 με καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 22 /02 /2021 συγκεκριμένα απαιτούμενα υπηρεσιακά έγγραφα, ο Δήμαρχος Αρταίων και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, όχι μόνο δεν έχουν ακόμη απαντήσει εντός 10 ημερών ( αύριο 22/2/2021 είναι η τελική ημερομηνία) όπως ορίζει η διαδικασία, αλλά κρατάνε ακόμη και σήμερα τα έγγραφα αυτά στα γραφεία τους, χωρίς ούτε καν να τα χρεώσουν στα αρμόδια τμήματα του Δήμου, πράγμα που όχι απλά πρέπει να καταγγελθεί, αλλά αποτελεί και δείγμα αυταρχισμού και ετσιθελισμού!

Η επιθυμία κάθε εργαζόμενου για μετακίνηση του σε άλλη υπηρεσία είναι δικαίωμα του. Άλλωστε ο νομοθέτης ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την μετακίνηση και προφανώς δεν «αποψιλώνει» υπηρεσίες!

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την πράξη αυτή, η οποία άλλωστε έχει καταγγελθεί και από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων και καλούμε τον Δήμαρχο να αλλάξει άμεσα στάση! Καλούμε τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους!».




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img