Αναρτήθηκε στις:03-03-21 14:34

Στο αρχείο η αναφορά για την κατασκευή της οδού Νιάρχου


Στο Αρχείο τέθηκε από το Συνήγορο του Πολίτη η αναφορά που είχε κατατεθεί από τη νομική εκπρόσωπο κατοίκων σχετικά με τη νομιμότητα του έργου κατασκευής της οδού Σταύρου Νιάρχου, την περιβαλλοντική αδειοδότηση και το συνολικό συγκοινωνιακό σχεδιασμό της.

Ο «Συνήγορος του Πολίτη» επικαλείται την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και την Ειδική Πράξη 26/20.12.2017 του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία χαρακτηρίστηκε «ως έργο γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας, βάσει της οποίας εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 279/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων (διαδικασία απαλλοτριώσεων).

«Καταλήγοντας- αναφέρει ο «Συνήγορος του Πολίτη»- από την ως άνω απόφαση του ΣτΕ, πηγάζει δεδικασμένο, που ισχύει για κάθε διοικητική αρχή και το οποίο καταλαμβάνει και τα διοικητικής φύσεως ζητήματα που κρίθηκαν και διατυπώνονται στην αιτιολογία της απόφασης σύμφωνα με τα προαναφερόμενα. Για τους ανωτέρω λόγους, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει ότι έχει εξαντλήσει το περιθώριο της διαμεσολαβητικής του παρέμβασης στο ζήτημα που αποτελεί αντικείμενο της αναφοράς σας, η οποία δια του παρόντος αρχειοθετείται».




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img