Αναρτήθηκε στις:19-03-24 15:07

Πλήθος κόσμου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Κυψέλη Άρτας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην πλατεία της Κυψέλης Άρτας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πλήθος συγχωριανών και φίλων. Παρά το συνεχές ψιλόβροχο, που ερχόταν κι έφευγε, δοκιμάζοντας τα νεύρα όλων, η πλατεία του χωριού άπλωσε την αγκαλιά της και γέμισε με κόσμο. Το αστείρευτο κέφι, το τρελό ξεφάντωμα και ο ατελείωτος χορός κυριάρχησαν, όπως πάντα. Με τη συνδρομή των εθελοντών και την συγκινητική προσπάθεια των Συλλόγων, όλοι χάρηκαν θέαμα και γεύσεις.

Η αποκριά άφησε για άλλη μια φορά θετικό πρόσημο. Η παράδοση και τα έθιμα λειτούργησαν ως μέσο απόδρασης από τις καθημερινές σκοτούρες των κατοίκων του χωριού και των επισκεπτών.

Το βράδυ του Σαββάτου το πάρτι μασκέ ενθουσίασε τους μικρούς φίλους, την Κυριακή το καλωσόρισμα έγινε με αχνιστή γίδα βραστή. Ακολούθησε το γαϊτανάκι από τους νέους του χωριού και στη συνέχεια τρελό ξεφάντωμα χορού με αποκριάτικα και δημοτικά τραγούδια από την υπέροχη ορχήστρα του Κώστα Σκανδάλη.


Το βράδυ, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων, κάηκε ο Καρνάβαλος, ο οποίος φέτος έκλεψε τις εντυπώσεις, μιας και ήταν ο πράσινος επενδυτής, ο οποίος σχεδιάζει μεγάλες επενδύσεις στο χωριό! Την Καθαρή Δευτέρα απόλαυσαν όλοι τη νόστιμη φασολάδα, η οποία έδωσε το έναυσμα για τη Σαρακοστή.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κυψελιωτών Άρτας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

«Η συμμετοχή και η υποστήριξή σας αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Με την παρουσία σας, δημιουργήσαμε έναν χώρο όπου ο κόσμος σμίγει, επικοινωνεί και ξεφαντώνει, ενώ ο πολιτισμός μας διατηρείται ζωντανός και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά», αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img