Αναρτήθηκε στις:08-04-24 18:32

Τράπεζα Ηπείρου: Συμμετοχή στο συνέδριο Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Πολιτισμού «TechFuse»


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στήριξε ενεργά το TechFuse, το πρώτο Συνέδριο Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Πολιτισμού στην Ελλάδα, που υλοποιήθηκε στις 5 και 6 Απριλίου στα Ιωάννινα, στον πολιτιστικό χώρο «Δημήτρης Χατζής», με πολυθεματική ατζέντα, με Έλληνες και διεθνείς ομιλητές από την πολιτική, την επιχειρηματικότητα, την ερευνητική κοινότητα, την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδείξει τα Ιωάννινα σαν έναν αναπτυσσόμενο περιφερειακό κόμβο καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας, να ενισχύσει την ευρύτερη ανάπτυξη του τοπικού και περιφερειακού οικοσυστήματος και να αναδείξει τις προσπάθειες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ηπείρου.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπροσωπώντας την Τράπεζα Ηπείρου ως ομιλητές ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας και ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου κ. Βασίλης Τσουκανέλης.

Στην ενότητα με θέμα «Η αξία χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», οκ. Ιωάννης Βουγιούκας ανέλυσε την ανάγκη της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος, καθώς αποτελούν την κύρια βάση της οικονομίας.

Όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του τραπεζικού μοντέλου εξυπηρέτησης, τόνισε: «Εμείς στην Τράπεζα Ηπείρου πιστεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο εξυπηρέτησης. Στόχος μας είναι η δεδομένη επιτάχυνση του ψηφιακού μας μετασχηματισμού, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Το δικό μας μοντέλο ανάπτυξης βασίζεται στο δίπολο άνθρωπος/τεχνολογία». Εστιάζοντας στην εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σήμερα, τόνισε: «Έχει καταστεί πια σαφής η ανάγκη ύπαρξης και ανάπτυξης και άλλων τραπεζών, εκτός των συστημικών. Η συνθήκη αυτή θα αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα δώσει μια σημαντική ώθηση στην περιφερειακή οικονομία».

Ο κ. Βασίλης Τσουκανέλης, στην ενότητα με θέμα «Ο μετασχηματισμός της ηπειρώτικης οικονομίας», εστίασε στα στάδια μετεξέλιξης της οικονομίας της Ηπείρου και την ανάπτυξη που επιταχύνθηκε μετά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων και των επενδύσεων σε αεροδρόμια και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τις ΜμΕ στην Ήπειρο. Αναφέρθηκε μάλιστα σε αυτές που κατέχουν ιδιαίτερα υψηλά μερίδια της ελληνικής αγοράς στους κλάδους της πτηνοτροφίας, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των εμφιαλωμένων νερών.Επισήμανε επίσης την πολύ μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και τέλος, τόνισε ιδιαίτερα την τεράστια σημασία της δημιουργίας δυναμικού τεχνολογικού κόμβου στα Ιωάννινα που σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο διευρύνει τις δυνατότητες της περιοχής.

Το TechFuse οργάνωσε η κοινότητα ψηφιακών νομάδων C.Ioannina σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κόμβος Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας», με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του Δήμου Ιωαννιτών.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img