Αναρτήθηκε στις:09-04-24 13:31

Ιωάννινα: Συνελήφθη γυναίκα, μέλος εγκληματικής οργάνωσης για τηλεφωνικές απάτες


Ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Η ημεδαπή εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (8/4) το μεσημέρι στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, η συλληφθείσα αποτελούσε μέλος εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον ακόμη τρία άτομα.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον από την 5/2/2024, μέλος της οργάνωσης πραγματοποιούσε αιφνιδιαστικές κλήσεις σε τηλεφωνικές συνδέσεις- κυρίως ηλικιωμένων ατόμων - στα Ιωάννινα και αφού παρίστανε τον νοσοκομειακό γιατρό, ανέθετε σε άλλο μέλος (άνδρα ή γυναίκα, κατά περίπτωση) να παριστάνει στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) και να εκλιπαρεί για οικονομική βοήθεια προκειμένου δήθεν να χειρουργηθεί, λόγω υποτιθέμενου σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που είχε υποστεί.

Όπως προέκυψε, η συλληφθείσα είχε επιφορτιστεί με την αναζήτηση πληροφοριών περί της οικογενειακής και οικονομικής κατάστασης των υποψήφιων θυμάτων, τα οποία στη συνέχεια θα καλούσαν οι συνεργοί της, καθώς και με την παραλαβή των χρημάτων από το σπίτι τους, στην περίπτωση που κάποιοι από αυτούς πείθονταν.

Με τον παραπάνω τρόπο δράσης η οργάνωση κατάφερε να εξαπατήσει 5 ηλικιωμένες γυναίκες, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 105.650 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο, προσδοκώντας επιπλέον οικονομικό όφελος 60.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε αυτοκίνητο της συλληφθείσας, ως μέσο διευκόλυνσης των πράξεών της καθώς και κινητό τηλέφωνο.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img