Αναρτήθηκε στις:12-04-24 18:22

Αναστασία Σίμου-Τάσιου: «Στόχος μου να πετύχω τη μέγιστη υλοποίηση έργων!»


Της Ειρήνης Κατσούλα



Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. εκλέχτηκε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου στον τομέα προώθησης και προβολής των τοπικών προϊόντων, Αναστασία Σίμου- Τάσιου. Η κα Σίμου με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και βαρύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα με την προσδοκία αύξησης του έργου της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. μέσα από καρποφόρες ενέργειες και δράσεις.

Συναντήσαμε την κα Σίμου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και μας δήλωσε τα εξής: “Είμαι ιδιαίτερη χαρούμενη, αλλά και συνάμα προβληματισμένη, η θέση αυτή είναι μια θέση ευθύνης όπου θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ο κ. Καχριμάνης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά, όρισε εμένα από την πλευρά της Άρτας ως μέλος του οργανισμού του Διοικητικού Συμβουλίου και από την πλευρά της Πρέβεζας τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γούση.

Χθες είχαμε συνεδρίαση του ΔΣ και μεταξύ των άλλων έπρεπε να γίνει πρώτα ανασυγκρότηση του ΔΣ, αφού υπήρχαν άτομα που δεν εξελέγησαν αυτή τη φορά, συγκεκριμένα κάποιοι δήμαρχοι, επομένως έπρεπε να γίνει κάποια αλλαγή στο ΔΣ. Να αναφέρω και τους δημάρχους: από την πλευρά του Δήμου Αρταίων στη θέση του κ. Τσιρογιάννη μπήκε ο κ. Σιαφάκας και από την πλευρά του Δήμου Νικολάου Σκουφά στη θέση της κας Βαβέτση μπήκε ο κ. Παπασιώζος και από την πλευρά του Δήμου Ζηρού στη θέση του κ. Καλαντζή μπήκε ο κ. Ζυγούρης. Μεταξύ των θεμάτων λοιπόν ήταν και η εκλογή καινούριου Προέδρου. Εγώ εξέφρασα την επιθυμία μου, αφού είχα στο εγχείρημά μου αυτό και τη στήριξη του κ. Καχριμάνη και των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών κ. Ψαθά και κ. Ιωάννου από την Πρέβεζα. Και με την στήριξη αυτών, ομόφωνα οι Δήμαρχοι του Ν. Άρτας, αλλά και από την Πάργα ο κ. Ζαχαριάς και από την Πρέβεζα ο Αντιδήμαρχος κ. Δαρδαμάνης, όπως επίσης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρεβέζης ο κ. Μπούρης και η κα Κλούμπα εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ηπείρου, που όλοι τους ψήφισαν θετικά προς το πρόσωπό μου.

Να πω ότι η ΕΤΑΝΑΜ είναι έναν δυνατό εργαλείο τοπικής αυτοδιοίκησης και αποδεικνύεται αυτό με έργα σημαντικά που έγιναν κατά καιρούς. Τώρα όμως να αναφέρω ότι για την περίοδο 2023-2027 έχουμε εγκεκριμένα προγράμματα: το Leader Αλιείας που είναι για την αλιευτική ζώνη Αμβρακικού και το Leader Αγροτικής Ανάπτυξης που εστιάζει στις ορεινές και μειονοτικές περιοχές και δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξή τους. Όπως επίσης να αναφέρω ότι έγινε μια υπερδέσμευση τριών εκατομμυρίων ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις μέχρι το 2025. Αυτά δηλώνουν αν μη τι άλλο, την ανοδική πορεία της ΕΤΑΝΑΜ. Τώρα σε γενικότερο πλαίσιο αξίζει να τονίσουμε ότι υπάρχουν πάντα οι πρωτοβουλίες, οι δραστηριότητες για την προστασία και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Αμβρακικού, τη σύνταξη ειδικών προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής και η μελέτη έργων με ειδικές προγραμματικές συμβάσεις με τα υπουργεία ή με διεθνείς οργανισμούς ή ακόμη και με την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ρωτήσαμε την Πρόεδρο της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ποιος είναι ο προσωπικός της στόχος μέσα από τα νέα της αυτά καθήκοντα και η ίδια μας απάντησε τα εξής “Θέλω μέχρι το τέλος της θητείας μου να έχω καταφέρει για την Ήπειρο, και συγκεκριμένα για την περιοχή μου, δηλαδή τον Νομό της Άρτας και της Πρέβεζας, μέγιστη υλοποίηση έργων! Κι όταν λέω έργα, αναφέρομαι και σε δημόσια έργα αλλά και σε έργα ιδιωτών, διότι το 65% είναι σε ιδιώτες και το 35% σε δημόσια έργα. Αυτό έχει προέρχεται από το Υπουργείο, δεν έχει να κάνει μόνο με τον κανονισμό της ΕΤΑΝΑΜ. Έτσι λοιπόν, μπορούν να ωφεληθούν και οι Δήμοι όταν εκπονήσουν σωστές μελέτες, αλλά και οι ιδιώτες ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, που έχει καλύτερη και γρηγορότερη απορρόφηση. Μπορούμε παράδειγμα να δώσουμε μια ώθηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στην Πρέβεζα υπάρχουν πολλά, στην Άρτα όχι τόσα πολλά, κυρίως υπάρχουν στην Κορωνησία και στα ορεινά, οπότε στόχος μας είναι να συνδράμουμε στην ανάπτυξη του τομέα αυτού, γιατί ένα πρόβλημα στην περιοχή μας είναι η έλλειψη κλινών.

Πολλά μπορούν να γίνουν τόσο μέσα στην πόλη της Άρτας όσο και στην ευρύτερη περιοχή! Πολλές δράσεις και πολλά προγράμματα μπορούν να υλοποιηθούν τόσο στην Άρτα όσο και στην Πρέβεζα! Στόχος μου να καταφέρω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο μας!”.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img