Αναρτήθηκε στις:25-04-24 14:45

Εγκαίνια έκθεσης «Απαλείφοντας τη φθορά του χρόνου» στο Κάστρο της Άρτας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «ΑΠΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Η συντήρηση του ζωγραφικού διακόσμου των βυζαντινών μνημείων της Άρτας», το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου 2024, στις 18:30 στο Κάστρο της Άρτας.

Πρόκειται για μία φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στο σημαντικό έργο της συντήρησης, διάσωσης και ανάδειξης του ζωγραφικού διακόσμου, τοιχογραφιών και φορητών εικόνων, εμβληματικών μνημείων της βυζαντινής Άρτας, όπως οι ναοί Παναγίας Βλαχέρνας, Κάτω Παναγιάς, Αγίας Θεοδώρας, Αγίου Δημητρίου Κατσούρη, Αγίου Νικολάου Ροδιάς, Γενεσίου της Θεοτόκου (Κόκκινη Εκκλησιά) Βουργαρελίου και Παναγίας Μεγαλόχαρης.


Οι σχετικές εργασίες υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της κ. Βαρβάρας Ν. Παπαδοπούλου, Δρ Αρχαιολόγου, Επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων, η οποία εμπνεύστηκε, επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει στο κοινό την έκθεση.

Η περιοδική έκθεση θα φιλοξενείται στο Κάστρο Άρτας έως την 31η Οκτωβρίου 2024, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Κάστρου.

Περισσότερες πληροφορίες: 26810 24636.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img