Αναρτήθηκε στις:25-10-20 19:47

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τις εθνικές κρίσεις


Σημεία ομιλίας του Γ. Στύλιου στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ



Οι Έλληνες πολίτες πριν από 16 περίπου μήνες στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει τη χώρα στην κανονικότητα, μακριά από την τοξικότητα και τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος. Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή χάραξε την πολιτική της, με βασική αρχή την αύξηση του εθνικού μας πλούτου και την επίτευξη της ευημερίας για τους πολλούς. Ωστόσο, στην πολιτική, τα γεγονότα είναι αυτά που καθορίζουν την ατζέντα και πολλές φορές κινούνται εκτός προγραμματισμού και βούλησης.

Οι κρίσεις που διαχειρίζεται η Κυβέρνηση δεν ήταν αποτέλεσμα της δικής της πολιτικής: Το μεταναστευτικό και η προσπάθεια εισβολής στον Έβρο, η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού και η οικονομική ύφεση που είναι αποτέλεσμά της, η ένταση με την Τουρκία και οι προκλήσεις στα θαλάσσια σύνορά μας, οι φυσικές καταστροφές δοκιμάζουν όχι μόνο την Κυβέρνηση, αλλά το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Σε καταστάσεις εθνικών κρίσεων που αγγίζουν τον πυρήνα της εθνικής μας υπόστασης, δεν έχουμε την πολυτέλεια του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Η πρόταση δυσπιστίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη δεδομένη χρονική στιγμή καταδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικά. Δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Επιλέγει τη σύγκρουση και τη σκληρή αντιπαράθεση. Με την άκαιρη πρόταση δυσπιστίας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιστρέφει στον πραγματικό της εαυτό, στον ΣΥΡΙΖΑ του παρελθόντος, της σύγκρουσης και των μνημονίων, των υπερβολών, στα μεγάλα λόγια, στις υποσχέσεις, στα ψέματα.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, για να αιτιολογήσει την επιλογή της για την πρόταση μομφής, άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση ότι είναι ανάλγητη και οδηγεί χιλιάδες πολίτες στον δρόμο με το νέο πτωχευτικό δίκαιο. Για την ιστορική αλήθεια, όμως, ρωτώ τα εξής: Δεν είναι γεγονός ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατήργησε με τους νόμους 4346/2015 και 4592/2019 οριζόντια την προστασία της πρώτης κατοικίας; Δεν είναι γεγονός ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν είκοσι έξι χιλιάδες πλειστηριασμοί; Δεν είναι γεγονός ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και δρομολογήθηκαν εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες νέοι πλειστηριασμοί που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή; Αν η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν συμφωνεί με την κυβερνητική πρόταση, τι προτείνει; Προτείνει την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση που δεν υπήρχε καμία πρόνοια; Και αν έχει κάτι άλλο να προτείνει, γιατί δεν το έκανε πράξη όσο ήταν κυβέρνηση;

Η Κυβέρνηση, αντιμετωπίζει πολλαπλές εθνικές κρίσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πεδίο. Η Αντιπολίτευση έχει να αντιμετωπίσει μία και μόνο κρίση, την εσωκομματική της κρίση που προέρχεται, από τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής της, από την αδυναμία στρατηγικής της, την αδυναμία να απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους πολίτες. Εκεί, λοιπόν, αποσκοπεί η πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό, στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που όλα αυτά δεν αφορούν τους πολίτες, δεν αφορούν τους νέους μας. Η Κυβέρνηση προχωρά γρήγορα και αποφασιστικά, κλείνοντας οριστικά το κεφάλαιο «Χρυσή Αυγή» που τόσο πολύ ταλαιπώρησε τον τόπο, στέλνοντας μήνυμα διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας σε συμμάχους και εχθρούς, παίρνοντας μέτρα για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια στην κρίση του κορωνοϊού, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για ανάπτυξη και προκοπή.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img