Αναρτήθηκε στις:12-02-16 01:19

Η γραβάτα του Υπουργού


Γράφει ο Δημήτρης Λαμπράκης *

Πρίν από 23 χρόνια ξεκινούσα τότε νέος δικηγόρος στην όμορφη Αρτα. Από φτωχά α….. αφού ο πατέρας ήταν χωροφύλακας, δεν είχα τα απαιτούμενα χρήματα για την αγορά μίας ακριβής γραβάτας. Όμως κάπου στις κρεμάστρες της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα αγόρασα την πρώτη μου γραβάτα, μία φανταχτερή αλλά πολύ φθηνή, γυαλιστερή. Στην πλατεία Μονοπωλίου ενεργός τότε βουλευτής, με πρόσβαλλε, διότι η γραβάτα μου ήταν φθηνιάρικη ενώ η δική του ήταν πανάκριβη.

Μετά 23 χρόνια ένας πρώην δικηγόρος και νυν Υπουργός όχι μόνον προσβάλλει όλους τους δικηγόρους της πατρίδας μας μιλώντας για την γραβάτα τους αλλά ανερυθρίαστα στρέφει την κοινωνία σε βάρος των δικηγόρων αλλά και των λοιπών επιστημόνων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών κλπ. Προσπαθεί αδικαιολόγητα να καλλιεργήσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα και να διχάσει κοινωνικές ομάδες [αυτό σήμερα που λέμε κοινωνικό αυτοματισμό]. κ. Υπουργέ, τις γραβάτες τις αγοράζουμε όλοι οι μαχόμενοι δικηγόροι και δεν μας τις χαρίζει κανένας, τις πληρώνουμε από τα τίμια χρήματά μας εργαζόμενοι 16 ώρες καθημερινά.

Είναι βεβαίως αλήθεια ότι λίγοι δικηγόροι κερδίζουν παραπάνω από 60.000 € και εφόσον οι προηγούμενοι επιβάλλαν ΦΠΑ 23%, εσείς φορολογία 50% και εισφορές 38%... εάν θυμάσθε την απλή αριθμητική του δημοτικού δεν μένει τίποτε στο τέλος και πρέπει βεβαίως για να επιβιώσουμε, να πάψουμε να συνεργαζόμαστε με συναδέλφους, να πάψουμε να διευκολύνουμε πελάτες, να απολύσουμε προσωπικό, να εργαζόμαστε λιγότερο, να πληρώνουμε περισσότερο και «να αρχίζουμε τις κλεψιές» ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ… ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ που έγινε ΛΕΠΙΔΑ. Την παγκόσμια αξία «τα αγαθά με κόπο αποκτώνται» καταλαμβάνοντας την θέση που εμείς σας στείλαμε την λησμονήσατε ακόμη και εάν, ως δικηγόρος, διαπρέψατε με την εργασία σας.

Το δύσκολο κύριε συνάδελφε δεν είναι να αρπάξεις το νόμιμο πλούτο από αυτούς που εργάσθηκαν μία ολόκληρη ζωή επειδή είσαι Κυβέρνηση αλλά να μην έχεις φτωχούς Ελληνες. Αυτό είναι το στοίχημα.

* Ο Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης είναι δικηγόρος και μέλος Ν.Δimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ