Αναρτήθηκε στις:12-01-18 13:42

Σε ρόλο ανοιχτής και ξεδιάντροπης απεργοσπασίας ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός


Σχόλιο του Εργατικού Κέντρου Άρτας


Κάθε μέρα που περνά, ενόψει της προωθούμενης ψήφισης του νέου χτυπήματος στο απεργιακό δικαίωμα, ξεσκεπάζεται όλο και πιο χαρακτηριστικά ο ρόλος ανοιχτής απεργοσπασίας που έχουν αναλάβει οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ακολουθώντας τις επιταγές του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Αφού πρώτα οι πλειοψηφίες στις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (ΜΕΤΑ – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για την κήρυξη απεργίας απέναντι στην ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων, οι ίδιες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία «δίνουν ρέστα» για να βάλουν εμπόδια στην αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο καταψηφίζουν σε όλα τα επίπεδα την πρόταση για απεργία, εκδίδουν προκλητικές ανακοινώσεις για... «αγωνιστική ετοιμότητα» για κινητοποιήσεις που δεν έχουν καν εξαγγείλει(!), επιχειρούν να υπονομεύσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα και την απεργία, που υλοποιούν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Εκεί που όμως πραγματικά επιβεβαιώθηκε ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει περάσει σε άλλο επίπεδο απεργοσπασίας, ήταν η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ και στην Άρτα που η τοπική γραμματεία είδε γενικόλογη την πρόταση των ταξικών σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, αντιπροτείνοντας στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας απεργία τον …. Μάρτιο !!! Στην ίδια συνεδρίαση όταν ένα μέλος του ΔΣ από το ΜΕΤΑ, έκανε πρόταση να απόσχει η παράταξή του από την ψηφοφορία, για την απεργία, το στέλεχος της ίδιας παράταξης, Θέμης Γρηγοριάδης, έσπευσε να τον επαναφέρει «στην τάξη», λέγοντάς του: «Είσαι τρελός; Έτσι θα περάσει η πρόταση για απεργία!», επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο το μένος των συγκεκριμένων δυνάμεων απέναντι στην απεργιακή απάντηση των εργαζομένων!

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας που αποτελεί στήριγμα του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του νομού να προσπεράσουν το φόβο και τις αυταπάτες και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να συμμετέχουν στην απεργία που αποφασίστηκε από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και δεκάδες σωματεία, όπως και στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Άρτας στις 27 Δεκέμβρη, καθώς και στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 Γενάρη στις 7μμ στην πλατεία Κιλκίς.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ