Αναρτήθηκε στις:29-01-20 17:17

Αθρόα προσέλευση κοινού στην παρουσίαση του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη


Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Αστρολάβος, ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Σκουφάς, οι εκδόσεις Μένανδρος και ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, ευχαριστούν το κοινό που αθρόα προσήλθε στο κάλεσμά τους, για την παρουσίαση του Βιβλίου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, Μυθιστορηματική Βιογραφία».

Οι μαθητές, οι γονείς τους καθώς και φίλοι της λογοτεχνίας, απόλαυσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τον μεγάλο Έλληνα Μαθηματικό, Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Ο Μαθηματικός Καραβασίλης Χρήστος μίλησε για την συμβολή του στη μαθηματική επιστήμη, ενώ ο Φυσικός Κατσικογιώργος Γιώργος αποσαφήνισε την σχέση του Άλμπερτ Αϊνστάιν με τον Κων/νο Καραθεοδωρή, επαινώντας συνάμα το βιβλίο, διότι στέκεται αντικειμενικά χωρίς υπερβολές στο θέμα αυτό. Ιδιαίτερη νότα έδωσαν οι μαθητές Κωνσταντίνα Μιλτιάδους, Κωνσταντίνος Τσίκος και Αμαρυλλίς Παπακώστα, που ανάγνωσαν επιστολές του βιβλίου από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και από τον πατέρα του Στέφανο Καραθεοδωρή στον Κων/νο Καραθεοδωρή. Ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, έδωσε με σαφήνεια τη δομή του βιβλίου, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, που μπροστά του εξελισσόταν η ζωή του μεγάλου επιστήμονα.


Η συμμετοχή του κόσμου, αποδεικνύει περίτρανα, ότι η πόλη μας διψά για ποιοτικές εκδηλώσεις και πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να βάλουμε όλοι ένα μικρό λιθαράκι στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.

Το Φροντιστήριο Αστρολάβος, θεωρεί ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού επεκτείνεται και στην ευρύτερη μόρφωση του μαθητή και σε αυτό θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις. Τέλος, το Φροντιστήριο ευχαριστεί τον Σεβασμιότατο πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιο που ευλόγησε την βασιλόπιτα και μίλησε από καρδιάς στους μαθητές.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ