Αναρτήθηκε στις:04-02-20 16:18

Στην 3η Γιορτή της Κορινθίας-Φεστιβάλ Χορού ο «Μακρυγιάννης»


Την 31 Ιανουαρίου, 1 και 2 Φεβρουαρίου το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ «Άρτας συμμετείχε στο φεστιβάλ χορού της 3ης Γιορτής της Κορινθίας στην Κόρινθο.

Στο φεστιβάλ αυτό συμμετείχαν 12 χορευτικά τμήματα συλλόγων από όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας χορούς της περιοχής τους.

Το χορευτικό σε μια αντικειμενικά άψογη εμφάνιση λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια των διοργανωτών αλλά και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού το όποιο κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου παρουσίασε το πρόγραμμα του με Ηπειρώτικους χορούς.

Τα μελή του Δ.Σ του συλλόγου είχαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής αλλά και των συμμετεχόντων στην 3η Γιορτή της Κορίνθιας εκπρόσωπων των πολιτιστικών συλλόγων ανταλλάσοντας απόψεις για θέματα πολιτισμού αλλά και για μελλοντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις περιοχές τους.

Το σύλλογο συνόδευσαν η Πρόεδρος Δήμητρα Αξιώτη, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Αθανασούλας, ο Ταμίας Λουκάς Μαργώνης και ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Νικόλαος Τόλης που είχε και την ευθύνη του προγράμματος και εμφάνισης του χορευτικού τμήματος.


Κατά την τριήμερη παραμονή στην Κόρινθο και στα πλαίσια του προγράμματος, υπό την ευθύνη του φορέα διοργάνωσης Χορευτικού Ομίλου Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε εκδρομή του συλλόγου στο Φενεό Κορινθίας όπου επισκέφτηκαν το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Φενεού και την πανέμορφη Λίμνη Δόξα σε μια πανέμορφη περιοχή της ορεινής Κορινθίας, τη λίμνη Στυμφαλίας, την Αρχαία Κόρινθο και το Μουσείο αυτής όπου δόθηκε η ευκαιρία σε χορευτές και συνοδούς να απολαύουν τις ομορφιές της Κορίνθου αλλά και να ξεναγηθούν στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον διοργανωτή φορέα Χορευτικό Όμιλο Κορίνθου για την πρόσκληση του, αλλά κυρίως για την άριστη διοργάνωση της Γιορτής και την πολύ θερμή φιλοξενία του.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ