Αναρτήθηκε στις:04-03-20 11:57

ΚΛΑΡΤ: Προβολή της ταινίας «Ο Χαφιές»


Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 στις 16:30, στο Σινέ Παλλάς, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Ο Χαφιές» από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, με ελεύθερη είσοδο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Ένας πρώην φυλακισμένος σκοτώνει κάποιο φίλο του και κλέβει τα «λάφυρα» μιας ληστείας. Στη συνέχεια αποπειράται να πραγματοποιήσει μια ληστεία αλλά πέφτει θύμα προδοσίας και την τελευταία στιγμή κατορθώνει να ξεφύγει την σύλληψη από την αστυνομία. Από κει και πέρα αρχίζει ένα άγριο κυνηγητό για την ανακάλυψη του «χαφιέ».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙA


Ο Μορίς Φοζέλ, βγαίνοντας από τη φυλακή, τακτοποιεί μερικές παλιές υποθέσεις και ετοιμάζει μια καινούρια ληστεία τράπεζας με τον φίλο του Σιλιάν. Αυτό που δε γνωρίζει είναι πως ο Σιλιάν στους κύκλους του υποκόσμου, έχει το παρατσούκλι του «χαφιέ», καθώς όλοι πιστεύουν πως είναι καταδότης της αστυνομίας.

Έχοντας υποδυθεί τον εκπληκτικό «ιερέα Léon Morin», ο Μπελμοντό ξαναβρίσκει τον σκηνοθέτη Ζαν-Πιέρ Μελβίλ για ένα θρίλερ αμερικανικού τύπου, στο οποίο αναλαμβάνει ένα σύνθετο και αμφιλεγόμενο ρόλο. Ένα νουάρ αριστούργημα και μια από τις πρώτες σπουδαίες ερμηνευτικά, εμφανίσεις του Ζαν-Πολ Μπελμοντό.

Μήνα Κατσικογιώργουimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ