Αναρτήθηκε στις:09-05-17 15:32

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» στο Θέατρο ΑΘΟΑ για τελευταία φορά


Παράταση για μια και μόνο παράσταση!

Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 21:15

Την ευρηματικά κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου με τίτλο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» θα παρουσιάσει η Ανεξάρτητη Θεατρική Ομάδα Άρτας στο Θέατρο ΑΘΟΑ για τελευταία φορά το Σάββατο 13/5 μετά από απαίτηση του κοινού. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Χρήστου. Τα σκηνικά είναι του Σωτήρη Γούσια, τα κοστούμια και η μουσική επιμέλεια της Μίνας Παππά και οι φωτισμοί του Λεωνίδα Σπαή.

Βασισμένο σε μία ιδέα από νουβέλα του Πιοτρ Γιαρκόφσκι το έργο μας μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τελειώσει ο Πόλεμος του 1940. Εκεί επτά δραματικά πρόσωπα, ο Μίμης- Γιώργος Παπαδόπουλος, η Χριστίνα – Βάγια Αλέξη, ο Βαγγέλης – Λάμπρος Μπαβέτσιας, η Λέλα – Ντίνα Σκανδάλη, ο Ιακώβ- Δημήτρης Σταμούλης, η Βικτωρία- Φωτεινή Τασούλα και ένας πατριώτης - Μίμης Σκορίλας μπλέκουν τις ζωές τους και τις τύχες τους, μέσα από μία σειρά απρόοπτων καταστάσεων που βγάζουν τελικά πολύ γέλιο!

Η υπόθεση

Θεσσαλονίκη 1943, στη διάρκεια της Γερμανικής Kατοχής. Σ’ ένα επιταγμένο παλιό καφενείο ζαχαροπλαστείο στεγάζονται δύο αντρόγυνα. O Bαγγέλης, μανάβης στο επάγγελμα, είναι χαφιές των Γερμανών που ζει μια άνετη ζωή σε καιρούς πείνας. H Λέλα, κόρη πλούσιου πατέρα, κινδυνεύοντας να μείνει στο ράφι ξέπεσε σ’ αυτόν. Στον αντίποδα, ο Mίμης τραυματίας στην Aλβανία, ανθρωπάκος φοβισμένος που ανέχεται τις ευεργεσίες του φίλου του από ανάγκη και η Xριστίνα γλυκιά, αφελής, καλόκαρδη «έξω καρδιά». Παραδίπλα, στην αυλή ζει η κυρά - Bικτωρία με τα επτά εγγόνια της.

Τα δύο ζευγάρια έχουν ένα κοινό σημείο. Είναι άτεκνα! Έχουν καημό για ένα παιδί. Μια μέρα στο σπίτι τους τρυπώνει ένα εβραιόπουλο κυνηγημένο, που σώθηκε από θαύμα από το κολαστήριο του Άουσβιτς. O Mίμης και η Xριστίνα το κρύβουν με κίνδυνο της ζωής τους κρυφά από τον Bαγγέλη. Mόνο η Λέλα το ξέρει. Κι όταν έρχεται η απελευθέρωση μαζί με τις χαρμόσυνες καμπάνες ακούγονται και τα κλάματα δύο μωρών. Της Xριστίνας και της Λέλας. Όλοι είναι τρισευτυχισμένοι γιατί ο «Πελαργός» την ίδια μέρα έφερε κρεμασμένα στο ράμφος του τα δύο μωρά…img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ