Αναρτήθηκε στις:23-05-17 10:38

«Τα ταξίδια της Φηγού» του Παναγιώτη Μπάρκα


Παρουσιάζεται σήμερα στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών

Το τρίτομο ιστορικό- επιστημονικό βιβλίο "Τα ταξίδια της Φηγού" του Παναγιώτη Μπάρκα αναπληρωτή καθηγητή της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, θα παρουσιαστεί στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Ε.Η.Μ.) στα Ιωάννινα, σήμερα στις 7.30 το απόγευμα. Το έργο είναι απόρροια μιας πολύχρονης και πρωτότυπης έρευνας, κατάλληλη για τον αναγνώστη, απαραίτητη για τον ιστορικό, χρήσιμη για τον εθνολόγο και κοινωνιολόγο.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γ. Καψάλης, ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Β. Τόλιος ο εκδότης κ. Παναγιώτης Λέζος, συντονιστής θα είναι ο πρώην βουλευτής κ. Μιχάλης Παντούλας και ομιλητές οι: Ελευθερία Μαντά Καθηγήτρια, Αναστάσιος Παπασταύρος, Αρχιτέκτων, πρ. Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Μέσα από το τρίτομο έργο του, ο συγγραφέας, επιχειρεί μια λεπτομερέστατη - τεκμηριωμένη καταγραφή της ιστορίας, του πολιτισμού, των γεωπολιτικών συσχετισμών της Ηπείρου, με κατάληξη τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και τα οποία σημάδεψαν τις τύχες της ελληνικής εθνικής μειονότητας.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img