Αναρτήθηκε στις:27-04-21 14:36

Ο Δήμος Γεωργίου Καραΐσκάκη δίπλα στους δημότες του και αυτό το Πάσχα


Της Ειρήνης ΚατσούλαΜήνες τώρα ελπίζαμε ότι το φετινό Πάσχα θα ήταν διαφορετικό από το περσινό, ελπίζαμε ότι οι υγειονομικές συνθήκες θα επέτρεπαν τις μετακινήσεις εκτός νομού, ώστε να συναντηθούμε με τους συγγενείς μας που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας. Δυστυχώς, οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν, αφού ούτε και το φετινό Πάσχα θα μπορούμε να αγκαλιάσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ζουν σε άλλη πόλη, ενώ ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους ηλικιωμένους που έχουν να ανταμώσουν με τα παιδιά τους που ζουν σε άλλη πόλη εδώ και πολλούς μήνες, ίσως και περισσότερο από ένα χρόνο. Ο κ. Αποστόλης Βασιλάκης και η κα. Βούλα (Παρασκευή) Βασιλάκη από την Περδικορράχη του Δήμου Γεωργίου Καραΐσκάκη ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία των ηλικιωμένων που και φέτος θα περάσουν μόνοι τους τις γιορτές του Πάσχα. Οι ίδιοι εκφράζουν στο παρακάτω βίντεο την στενοχώρια τους για το γεγονός αυτό, όμως την ίδια στιγμή αισθάνονται ευτυχείς που ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραΐσκάκη, Περικλής Μίγδος, αλλά και όλοι οι αιρετοί του Δήμου τους είναι δίπλα τους σε όλες τους τις ανάγκες, παρόλο που οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι ζουν ψηλά στο βουνό, σε μια απόμακρη περιοχή της Περδικορράχης, έχοντας ελάχιστους γείτονες δίπλα τους.

Επικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο Γεωργίου Καραΐσκάκη, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι και αυτό το Πάσχα ο Δήμος θα είναι δίπλα σε όλους τους ηλικιωμένους των χωριών και μετά από επικοινωνία του Δήμου με τα παιδιά των ηλικιωμένων που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν μπορούν να είναι δίπλα στους γονείς τους και αυτό το Πάσχα, ο Δήμος θα μεριμνήσει για τις όποιες ανάγκες τους, ώστε κανείς να μην νιώθει μόνος του. “Είναι γεγονός” δήλωσε ο κ. Μίγδος “ότι οι ηλικιωμένοι είναι στενοχωρημένοι που θα περάσουν για ακόμη μια χρονιά το Πάσχα μόνοι τους, χωρίς τα παιδιά και τα εγγόνια τους που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού δεν είναι εφικτό να μετακινηθούν και να έρθουν στην ύπαιθρο. Ωστόσο, όλοι κάνουν υπομονή, μιας που έχει ήδη εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της πανδημίας. Κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος ούτε αυτό το Πάσχα, η “Βοήθεια στο Σπίτι” θα είναι κοντά τους σε ό,τι χρειαστούν, το ίδιο και όλοι οι αιρετοί του Δήμου μας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Αντιδήμαρχοι, όλοι με το Δήμαρχο παρών θα είμαστε κοντά στους δημότες μας σε ό,τι χρειαστούν και αυτό το Πάσχα. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα όμορφο Πάσχα, εμείς εδώ κάνουμε Πάσχα μέσα στη φύση, υπάρχει άριστη σχέση μεταξύ Εκκλησίας και πιστών και το μόνο που αμαυρώνει αυτό το Πάσχα είναι η έλλειψη των συγγενών μας που ζουν μακριά και δεν θα μπορούν να έρθουν κοντά μας. Ωστόσο, κανείς δεν θα είναι μόνος του και αυτό το Πάσχα, υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα μεταξύ μας, οι φορείς είμαστε γνώστες των αναγκών όλων των δημοτών μας , ιδίως των ηλικιωμένων, και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε να παράσχουμε χείρα βοηθείας. Είμαστε παρών τόσο σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις του πληθυσμού μας για τον εμβολιασμό του όσο και στις ανάγκες τους για το πασχαλινό τραπέζι. Επικοινωνούμε -όπως κάναμε καθ’ όλη την καραντίνα- με τα παιδιά των ηλικιωμένων δημοτών μας, τα οποία βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και όπου εστιάζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα για τους ηλικιωμένους γονείς τους, τότε μεριμνούμε για το όποιο πρόβλημα”.

Κλείνοντας, ο κ. Μίγδος ευχήθηκε Καλό Πάσχα σε όλους τους δημότες του, τονίζοντας ότι το κινητό του είναι πάντα ανοιχτό τόσο για τους ηλικιωμένους δημότες του όσο και για τα παιδιά τους που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή μαζί του για να τον ενημερώσουν για τυχόν ανάγκες των γονιών τους που μπορεί να προκύψουν αυτές τις άγιες ημέρες και για τις οποίες θα επιληφθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος, αφού ο Δήμος του είναι για τον ίδιο μια μεγάλη, γεμάτη αγάπη οικογένεια!


Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον κ. Αποστόλη Βασιλάκη και την κα. Βούλα (Παρασκευή) Βασιλάκη από την Περδικορράχη του Δήμου Γεωργίου Καραΐσκάκη, που εκφράζουν τη στενοχώρια τους που ακόμη ένα Πάσχα θα το περάσουν μακριά από τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και τα δισέγγονά τους. Εμείς να τους ευχηθούμε Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία, και γρήγορα να ανταμώσουν πάλι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ