Αναρτήθηκε στις:30-07-25 14:32

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Γευσιγνωσίας από την ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ (φωτό)


Της Ειρήνης Κατσούλα



Μια όμορφη και καλά οργανωμένη εκδήλωση με θέμα τη γευσιγνωσία έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης 29 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο της Γαρουφάλειου Στέγης στην Άρτα. Πλήθος φορέων και επιχειρηματιών έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος. Τα εδέσματα με τα βιολογικά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Άρτας κέρδισαν τις εντυπώσεις, με τις γεύσεις, τα χρώματα και τα μυρωδιές να μεταφέρουν τους παρευρισκόμενους στον μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας.


Γλυκές και αλμυρές γεύσεις συνδυάστηκαν δημιουργώντας νόστιμες και ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, οι οποίες συμπληρώνονταν από διαφορετικές ποικιλίες οίνου. Με χαμόγελα και θετική διάθεση οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν τα εδέσματα, κάνοντας παράλληλα και τη δική τους κριτική για τις γεύσεις που δοκίμαζαν.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ στο πλαίσιο του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Το Βιολογικό τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας ΙΙ – BIOEFFECTGREECE».

Πολλές ήταν οι τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας σε τραπέζια τα ξεχωριστά και ποιοτικά τους προϊόντα: Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΚΑΡΑΛΗΣ, Οίνοι και Αποστάγματα ΟΙΝΕΜΟΣ, AMVRELIA KONTODIMAS, νερά ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ, Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, JIMA, GATSIOS, PHILIPPOS FLAVORS, V.GEITONAS, SUPERΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΓΙΟΛΔΑΛΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΣΙΟΥΝΗΣ, THESAURI ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΡΤΙΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ, αρτοποιεία ΣΟΥΛΗΣ.

Η Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ, Αναστασία Σίμου - Τάσιου, στον χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι της τοπικής παραγωγής,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω εκ μέρους της ΕΤΑΝΑΜ στην αποψινή εκδήλωση γευσιγνωσίας, η οποία εντάσσεται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Το Βιολογικό Τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδος».

Η σημερινή μας συνάντηση έχει σκοπό να αναδείξει τον πλούτο και τη μοναδικότητα των τοπικών μας προϊόντων, να δώσει φωνή στους μικρούς παραγωγούς και επιχειρηματίες της περιοχής, και να αναπτύξει γέφυρες συνεργασίας και εξωστρέφειας για το μέλλον. Μέσα από τη γευσιγνωσία και την άμεση επαφή με τα προϊόντα του τόπου μας, της Άρτας μας, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή, ενισχύοντας την τοπική οικονομία με σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Παράλληλα, αναδεικνύουμε τον γαστρονομικό τουρισμό ως έναν στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης, αξιοποιώντας τη διατροφική μας παράδοση, την ποιότητα των βιολογικών προϊόντων και την αυθεντικότητα της εμπειρίας που προσφέρει ο τόπος μας. Ο γαστρονομικός τουρισμός δεν είναι απλώς ένα μέσο προβολής της τοπικής κουζίνας, αλλά μια ουσιαστική γέφυρα πολιτισμού, βιωματικής εμπειρίας και τοπικής ταυτότητας που μπορεί να ενισχύσει τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής μας. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες παραγωγούς και επιχειρήσεις για τη συμβολή τους, καθώς και τους συνεργάτες μας στις υπόλοιπες περιοχές της διατοπικής συνεργασίας για την κοινή μας προσπάθεια».

Κλείνοντας, να επισημάνουμε τη μείζονα σημασία τέτοιων εκδηλώσεων όπως η συγκεκριμένη, καθώς αυτές συμβάλλουν στην προβολή των τοπικών προϊόντων της Άρτας και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η Άρτα αξίζει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου και χαιρόμαστε όταν βλέπουμε να υλοποιούνται τέτοιες δράσεις από φορείς της περιοχής μας.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ