«Υπόθεσις 69» από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας
Έναρξη διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 στο πλαίσιο του ΕΠΕΣ
Αιτήσεις συμμετοχής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας για το σχολικό έτος 2026-2027
«Freedom Inside 2026»: Το στρατηγικό πλάνο της Freedom Holding Corp. για ένα ενιαίο ψηφιακό οικοσύστημα υπηρεσιών
Πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα – Μεταρρυθμίσεις και κυβερνητικοί στόχοι
Η Πειραιώς και η Accenture ιδρύουν AI Hub στην Ελλάδα αξιοποιώντας τεχνολογίες της Anthropic

Το συνολικό ετήσιο εισόδημα του μονοπρόσωπου νοικοκυριού για την ένταξη στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ, ενώ η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό. Σε αυτή την περίπτωση το νοικοκυριό θα λαμβάνει 70 ευρώ μηνιαίως.
Ένα νοικοκυριό με δύο μέλη, με συνολικό ετήσιο εισόδημα έως τις 10.500 ευρώ και όριο ακίνητης περιουσίας έως τις 135.000 ευρώ, δικαιούται να λάβει 105 ευρώ, μηνιαίως.
Το ποσό των 140 ευρώ δικαιούται να λάβει νοικοκυριό που αποτελείται από τρία μέλη, όταν το συνολικό ετήσιο εισόδημά του ανέρχεται έως τις 14.000 ευρώ και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα μέλη, με συνολικό ετήσιο εισόδημα έως τις 17.500 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως τις 165.000 ευρώ, θα λαμβάνει μηνιαία επιδότηση 175 ευρώ.
Τέλος, νοικοκυριό το οποίο αποτελείται από πέντε μέλη και άνω, με συνολικό ετήσιο εισόδημα έως τις 21.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως τις 180.000 ευρώ, θα λαμβάνει 210 ευρώ, μηνιαίως.
Το συνολικό ύψος των καταθέσεων, μετοχών, ομολόγων, κ.λπ., ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο στο ποσό των 21.000 ευρώ.
Ο δεύτερος άξονας της κυβερνητικής πολιτικής για την προστασία της κατοικίας αφορά στην επιδότηση δανείου. Το πρόγραμμα αυτό έχει συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αφορά περίπου 180.000 νοικοκυριά ή σε περίπου 460.000 άτομα.
Σε πρόσφατες δηλώσεις, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα συνολικό σχέδιο-ασπίδα προστασίας για τη στέγαση και την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τα «κόκκινα» δάνεια, που δημιούργησε η κρίση.
«Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζουμε σε τόσο μεγάλη κλίμακα πολιτικές, οι οποίες αφορούν συνολικά τόσο την επιδότηση ενοικίου όσο και την επιδότηση δανείου. Έχει ενδιαφέρον ότι, με την επιδότηση δανείου, καλύπτουμε πάνω από το 80% των δανειοληπτών που έχουν επαγγελματικά και στεγαστικά "κόκκινα" δάνεια. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ, ετησίως, θα ωφεληθούν με τα δύο αυτά διαφορετικά προγράμματα. Εργαζόμαστε συνολικά για το δικαίωμα στην κατοικία και οι λύσεις που παρουσιάζουμε τώρα είναι οριζόντιες, δηλαδή είναι λύσεις που δεν αφορούν μόνο τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και τα μεσαία στρώματα που δεν έχουν πρώτη κατοικία ή έχουν δάνειο γι' αυτή. Τις επόμενες ημέρες, αυτές οι ρυθμίσεις θα ψηφιστούν από τη Βουλή και θα εφαρμοστούν με τις διαφανείς ηλεκτρονικές διαδικασίες που γνωρίζει ο ελληνικός λαός» σημείωσε η κ. Φωτίου σε πρόσφατες δηλώσεις της.
