Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης
Σύλλογος Δασκάλων: Υπόμνημα για τη σχολική στέγη στην Π.Ε. Άρτας
Θανατηφόρα σύγκρουση δύο Ι.Χ. στη Θεσπρωτία – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
«Αρτινών Συνεργασία»: Ανησυχία και αναπάντητα ερωτήματα για τον Ιστορικό Πλάτανο
Οι εξελίξεις στο ΝΑΤΟ
Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Μνημείο του Αρχηγείου Τζουμέρκων του ΔΣΕ στις Μελάτες Άρτας

Κλειστή παραμένει η πύλη του Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων και δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι να κατατεθούν στη Βουλή οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θα διευθετούνται εκκρεμότητες για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το 2015 και την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκτιμήσεις είναι ότι το σύστημα θα ανοίξει τον Μάρτιο. Οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες, δηλαδή έως το τέλος Απριλίου.
Σύμφωνα με το σχέδιο, θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν το φόρο σε μηνιαίες δόσεις με τα σενάρια να προβλέπουν την καταβολή του σε 5 ή 8 μηνιαίες δόσεις και την πρώτη δόση να καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου.
Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε να ανοίξει το Taxisnet στις αρχές Φεβρουαρίου για να υποβληθούν οι δηλώσεις, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό κι έτσι οι ημερομηνίες μετατίθενται.
Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να αποφύγει την υπερσυγκέντρωση φορολογικών υποχρεώσεων μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους κάτι που συμβαίνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα, ειδικά κατά το τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους να «φουσκώνουν» τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία.
