Μ. Σχοινάς: Μέσα από τη νέα ΚΑΠ οικοδομούμε ένα νέο εθνικό συμβόλαιο για την επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα
Νέα καταληκτική ημερομηνία για το «Επιχειρώ – Καινοτομώ στην Ήπειρο»
Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου
Η Άρτα στο επίκεντρο του ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – 1ο σπριντ με φόντο το Γεφύρι της Άρτας
Ημερίδα για τη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση και την Επαγγελματική Ενδυνάμωση – Χτίζοντας γέφυρες για τα άτομα με αναπηρία
Δημήτρης Δήμος: «Σκοτάδι σε σχολείο του Δήμου Νικ. Σκουφά» – Ζητά ευθύνες και παραιτήσεις

ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ... ΧΕΛΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΕΦΚΑ
Την ώρα που ο στόχος του υπουργείου Εργασίας για την έκδοση 63.000 οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έχει ήδη χαθεί, καθώς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο εκδόθηκαν περίπου 20.000 συντάξεις, ο ΕΦΚΑ συνεχίζει να κινείται με ρυθμούς... χελώνας.
Δύο μήνες μετά την εισήγηση της διοίκησης του υπερταμείου ασφάλισης για τη σύσταση των ειδικών κλιμακίων, ακόμα δεν έχει συγκροτηθεί ούτε ένα, ενώ μόλις προχθές η διοίκηση εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας τους. Υψηλόβαθμα στελέχη του υπερταμείου μιλώντας στην «Ελευθερία του Τύπου» έριξαν το μπαλάκι των ευθυνών στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο καθυστέρησε δραματικά να εκδώσει τις απαραίτητες αποφάσεις και εγκυκλίους.
Πλέον, ο νέος στόχος του υπουργείου είναι μέχρι την 31/12/2017 οι εκκρεμείς αιτήσεις να έχουν εκκαθαριστεί κατά το ήμισυ. Κι αυτό, γιατί ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του κινείται σε ασφυκτικά πλαίσια, καθώς μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018 θα πρέπει να έχει απορροφήσει έκτακτη επιχορήγηση 1,18 δισ. ευρώ, την οποία η ελληνικά πλευρά εξασφάλισε από τους «θεσμούς» με τη δέσμευση ότι θα εκκαθαρίσει όλες τις εκκρεμείς συντάξεις.
Σύμφωνα με τη προχθεσινή εγκύκλιο, στα Κλιμάκια - Ομάδες Εργασίας μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη υπάλληλοι όλων των ενταχθέντων στον ΕΦΚΑ φορέων. Να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι που θα αναλάβουν να ξεμπλοκάρουν τις παγωμένες συντάξεις ανέρχονται σε 2.500, ενώ θα λαμβάνουν «μπόνους» επίτευξης στόχων 250 ευρώ τον μήνα.
Ωστόσο, σε περίπτωση που οι εργασίες εκκαθάρισης ανά Περιφερειακή Δομή υπολείπονται των στόχων που έχει θέσει το υπουργείο, οι αποζημιώσεις μειώνονται αναλόγως, αντίστοιχα με το ποσοστό απόκλισης από τον στόχο, ενώ για απόκλιση άνω του 20% από τον στόχο δεν καταβάλλεται καν αποζημίωση.
Τέλος, σε περίπτωση υπέρβασης της μέγιστης μηνιαίας απαιτητής απόδοσης η αμοιβή για κάθε μέλος προσαυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο του ποσοστού της υπέρβασης.
