Αναρτήθηκε στις:01-02-21 11:56

Μαρία Γκούβα: «Σ΄αφήνω την καλονυχτιά»


«Το ηπειρώτικο τραγούδι για τον έρωτα είναι υπόσχεση και δράμα...»Η Μαρία Γκούβα παρουσιάζει το καινούριο της videoclip, με τίτλο «Σ΄αφήνω την καλονυχτιά», ένα Ηπειρώτικο παραδοσιακό πωγωνίσιο τσάμικο, σε διασκευή και μουσική επιμέλεια του Γιώργου Παππά.

Η ερμηνεύτρια Μαρία Γκούβα έχοντας την ανάγκη να τιμήσει την παράδοση του τόπου καταγωγής της, επέλεξε αυτό το ξεχωριστό τραγούδι, δίνοντας του το δικό της ύφος, με στόχο να επιβεβαιώσει το ότι το ηπειρώτικο τραγούδι για τον έρωτα είναι υπόσχεση και δράμα.

Ο Γιώργος Παππάς ανέλαβε τη μίξη, το mastering και το arranging, ενώ έπαιξε λαούτα, ούτι και μπάσο.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην «Οικία Ζορμπά» στην Άρτα. Ένα πετρόχτιστο μεταβυζαντινό οίκημα το οποίο κοσμεί το κέντρο της πόλης. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Γιώργο Σπανό, εικονολήπτη και φωτογράφο.

Οι συντελεστές προσέγγισαν μουσικολογικά το κομμάτι και το διασκεύασαν με γνώμονα τον σεβασμό στην παράδοση και με διάθεση να το ταξιδέψουν στο σήμερα. Το κανονάκι της Μαρίας Γκούβα και το ούτι του Γιώργου Παππά συνομιλούν στο ταξίμι του τραγουδιού, προβάλλοντας την ικανότητα δυο οργάνων που συναντώνται κατά κύριο λόγο στις ανατολικές μουσικές κουλτούρες, να συνοδεύσουν τα ηπειρώτικα ακούσματα, προσθέτοντας χρώμα και άρωμα…
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ