Αναρτήθηκε στις:21-03-24 12:27

«Σκοτεινά θαύματα»: Γ. Δεμίρης, Εκδόσεις βακχικόν 2023


Η υπόθεση του βιβλίου έχει να κάνει με την Ελπινόη, μια κοπέλα που λαμβάνει ένα γράμμα σύμφωνα με το οποίο έχει κληρονομήσει μια έπαυλη σε μία πόλη, την Γκίλσια, μιας πόλης μυστήριο που βρισκόταν κρυμμένη ανάμεσα σε δύο βουνά.

Με τη θεά - προστάτιδά της, Ονίελαρ, να απουσιάζει, η πόλη ήταν παραδομένη στις δυνάμεις δύο αιώνιων αντιπάλων: του μάγου Όγκμα, που έκλεψε τα παιδιά των κατοίκων, και του ξεροκέφαλου δημάρχου και θανάσιμου εχθρού του, του Κλάους. Με τη βοήθεια ενός τρελού άντρα, του Λέβι, η Ελπινόη θα φέρει στο φως όχι μόνο τα αρχέγονα μυστικά της πόλης, αλλά και τον ρόλο της στη μοίρα που της επιφύλασσε η Γκίλσια.

Ο αναγνώστης θα κάνει ένα μικρό ταξίδι μαζί με την Ελπινόη για να ανακαλύψει πως το παρελθόν της ταυτίζεται με αυτό της πόλης, και τι την περιμένει στο μέλλον.

Ο Γιάννης Δεμίρης γεννήθηκε πριν από 37 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης ολοκληρώσει μεταπτυχιακά προγράμματα στη δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στα προηγμένα συστήματα υπολογιστών και επικοινωνιών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η μυθολογία και η ψυχανάλυση ήταν πάντα τα κύρια ενδιαφέροντά του, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του περνάει την ώρα του παρέα με τα αγαπημένα του κατοικίδια, την Γκοφρέτα και την Τρούφα. Του αρέσει να κάνει μεγάλους περιπάτους μαζί τους και συχνά χρησιμοποιεί αυτές τις βόλτες ως ευκαιρία για να τους αφηγείται τα μυθιστορήματά του. Τα «Σκοτεινά θαύματα» είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει.

Κώστας Α. Τραχανάς



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img