Αναρτήθηκε στις:15-04-24 14:37

ΔΙ.Π.Ε. Άρτας: «Δώστε λύση στο κτιριακό, δυσχεραίνει τη ζωή μας στον εργασιακό τομέα!»


Της Ειρήνης Κατσούλα



Στάση εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, με μοναδικό αίτημά τους την μεταστέγαση της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας σε άλλο καταλληλότερο κτίριο.

Όπως μας ενημέρωσε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, Κλεοπάτρα Βασιλείου, η ΔΙ.Π.Ε. στεγάζεται για περισσότερο από μια δεκαετία σε ένα ακατάλληλο κτίριο 245 τ.μ. (μαζί με κοινόχρηστους χώρους και μπαλκόνια), το οποίο είναι ανεπαρκές για τις ανάγκες των εργαζομένων, καθώς συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλο. “Το πρόβλημα με το στεγαστικό μας είναι παλιό, μάλιστα από τον πρώτο μήνα ανάληψης των καθηκόντων μου το 2020 επισκεφτήκαμε τον κ. Καχριμάνη και τον ενημερώσαμε για αυτό. Τελικά, μέχρι τώρα δεν δόθηκε λύση και τώρα πλέον που η ΔΙ.Π.Ε πήρε κι άλλους υπαλλήλους, είμαστε στην κινητικότητα κι έρχονται και νέου υπάλληλοι, πλέον το πρόβλημα είναι δυσβάσταχτο, διότι τα γραφεία έχουν γεμίσει με ανθρώπους που είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Το κτίριο αυτό δεν είναι γραφείο, είναι διαμέρισμα. Επιπρόσθετα, αισθανόμαστε ως υπηρεσία ότι δεν εισακουγόμαστε και τόσα χρόνια οι άρχοντες του τόπου δεν έσκυψαν πάνω από το πρόβλημά μας να το λύσουν κι αυτό μας “πνίγει”. Τα τέσσερα χρόνια που είμαι εγώ εδώ το συζητάμε ως πρόβλημα και κάθε φορά που έρχεται ένας νέος υπάλληλος, δεν έχουμε χώρο για να τακτοποιηθεί. Φανταστείτε ότι μέσα σε ένα γραφείο σαν το δικό μου μπορεί να χρειαστεί να συνεδριάσουμε έξι άτομα και μέχρι να αρχίσει η συνεδρίαση οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να περιμένουν στο διάδρομο. Επιπλέον έχουμε τους συμβούλους και δεν έχουμε ικανοποιητικό χώρο για αυτούς, μάλιστα αν έρθει ένας γονιός να μιλήσει με έναν σύμβουλο, τότε οι υπόλοιποι σύμβουλοι πρέπει να περιμένουν έξω στο διάδρομο περιμένοντας πότε θα ολοκληρωθεί η συνάντηση για να επιστρέψουν μέσα στο γραφείο. Το ίδιο ισχύει και για τους προϊσταμένους, που μόνο οι δύο έχουν δικό τους γραφείο, οι υπόλοιποι είναι διασκορπισμένοι όπου υπάρχει θέση να καθίσουν. Βρισκόμαστε σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό, γιατί ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας μας έχει υποστηρίξει, δυστυχώς το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη λυθεί. Έχουμε βάλει γραφεία και ντουλάπες στους κοινόχρηστους χώρους, φάκελοι υπάρχουν και στους διαδρόμους, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Το πρόβλημα λοιπόν είναι λειτουργικό και πρέπει επιτέλους να λυθεί! Η Περιφερειακή Ενότητα είναι αρμόδια να λύσει το θέμα, βέβαια να τονίσω ότι υπάρχει από τον κ. Καχριμάνη ένα σχέδιο να μετακομίσουμε μαζί με άλλες υπηρεσίες στο στρατόπεδο που είναι έξω από την πόλη, όμως είναι ένα σχέδιο που δεν θεωρώ ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Μέχρι τότε λοιπόν, κάπου πρέπει να είμαστε και να εργαζόμαστε αξιοπρεπώς και λειτουργικά!”


Οι εργαζόμενοι της ΔΙ.Π.Ε Άρτας λοιπόν συγκεντρώθηκαν κάτω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας και με πανό που έγραφε “ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ, ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙ.Π.Ε ΑΡΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ” κατευθύνθηκαν προς την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για να μεταφέρουν το αίτημά τους στο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να βρουν τον ίδιο, όμως βρήκαν στη θέση του τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου στον τομέα προώθησης και προβολής τοπικών προϊόντων και Πρόεδρο της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε., Αναστασία Σίμου. Η κα Σίμου άκουσε με προσοχή τους αντιπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΙ.Π.Ε Άρτας και τους διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει λεπτομερώς όλα όσα συζήτησε μαζί τους τόσο στον κ. Ψαθά όσο και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.



Χαρακτηριστικά, η κα Σίμου δήλωσε τα εξής “Καταλαβαίνω όλα όσα μου λέτε και δεσμεύομαι ότι θα τα μεταφέρω όλα στο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά, και τον Περιφερειάρχη Άρτας, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και θα τονίσω την αναγκαιότητα της επίσπευσης της μεταστέγασης λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει, όπως την έλευση των νέων εργαζομένων και όλα όσα μου είπατε όπως την ανάγκη να παραταθεί ο χρόνος ενοικίασης του κτιρίου πάνω από τέσσερα έτη, αφού τα τέσσερα έτη είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να δεχτεί ένας ιδιώτης να δώσει προς ενοικίαση το κτίριό του στη ΔΙ.Π.Ε. Πρέπει οι συνθήκες εργασίας να είναι ανθρώπινες για να μπορεί και ο εργαζόμενος να αποδώσει… Προερχόμενη κι εγώ από το χώρο της εκπαίδευσης, θα μεταφέρω όσα μου είπατε και θα τα στηρίξω, ώστε να δοθεί άμεσα λύση από τους αρμοδίους, δεδομένων των νέων αναγκών που έχουν προκύψει στη ΔΙ.Π.Ε Άρτας”.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img